Knauf Supafil Spouwmuurisolatie – Informatie & Prijs advies

Knauf Supafil spouwisolatie is een product dat veel gebruikt wordt voor het isoleren van nieuwe en bestaande spouwmuren. Het bestaat uit zachte, witte glaswolvlokken die vochtwerend behandeld zijn. Supafil glaswol heeft een unieke vezelstructuur die speciaal voor het na-isoleren van spouwen werd ontwikkeld. In tegenstelling tot gewone glaswol is Supafil vochtafstotend, waardoor het zijn isolatiewaarde zal behouden.

 

 

Knauf supafil spouwmuur vullenWat is Supafil?

Knauf Supafil spouwisolatie heeft als voordeel dat het relatief weinig kost, terwijl de besparing op energiekosten groot is. De witte wol is niet alleen vochtafstotend en dampdoorlatend, maar ook onbrandbaar. Supafil heeft een hoge isolatiewaarde en goede geluiddempende prestaties. Het wordt officieel 10 jaar gegarandeerd, maar gaat levenslang mee zonder enig verlies van isolatiewaarde.

Supafil bestaat uit 70% gerecycleerd glas en is hierdoor een milieuvriendelijker alternatief dan PUR-schuim. De wol wordt heel dun gesponnen zodat het elke opening moeiteloos kan bereiken.

 

 

Gemiddelde prijs van de plaatsing en impact op je energiefactuur

Bij nieuwbouwwoningen zijn de spouwmuren al tijdens de bouw geïsoleerd. Bij oudere woningen, gebouwd tussen 1930 en 1975, is dat meestal niet het geval en kan je denken aan het na-isoleren van de spouwmuren. De energiebesparing door Knauf Supafil spouwmuurisolatie hangt af van het type woning. Na het inspuiten van Supafil kan je volgende besparing bereiken:

– 10 tot 12% van het energieverbruik bij een woning in de rij.
– 20 tot 22% van het energieverbruik bij een halfopen bebouwing.
– 22 tot 25% van het energieverbruik bij een vrijstaande woning.

 

Prijs per vierkante meter

De prijs per vierkante meter zal bepaald worden door de oppervlakte van de woning, dikte van de spouwmuur en de moeilijkheidsgraad van de opdracht. Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter.

Van dit bedrag mag je -voor werken met eindfactuur in 2018- meteen 5 euro per vierkante meter (eindfactuur in 2017: 6 euro per m²) aftrekken want die krijg je terug in de vorm van een premie, tenminste als je voldoet aan de voorwaarden voor de premie voor spouwmuurisolatie. Wil je de exacte prijs weten om jouw woning na te isoleren met Knauf Supafil of een ander isolatiemateriaal, dan kan je steeds vrijblijvend online een offerte aanvragen.
Klik hier om vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

De investering van spouwisolatie met gebruik van Knauf Supafil verdient zich in een tijdsperiode van 3 tot 4 jaar terug. Als de energieprijzen blijven stijgen, wordt de terugverdientijd zelfs nog korter.

 

 

Kenmerken van Supafil spouwmuurisolatie

De belangrijkste voordelen van Supafil glaswol zijn:

– Een hoge energiebesparing.
– De hoogste isolatiewaarde voor glaswol als (na)isolatie van spouwmuren.
– Niet ontvlambare isolatie (Eurobrandklasse A1).
– Zorgt voor thermisch comfort: het houdt de warmte in huis.
– Zorgt voor akoestisch comfort: geluiden van binnen naar buiten en omgekeerd worden gedempt.
– Is waterafstotend; regenvocht dringt niet door de isolatielaag naar de binnenmuur, maar laat wel waterdamp door van binnen naar buiten, waardoor deze kan blijven “ademen”.
– Zorgt voor een optimale verdeling van de glaswol in de spouw zonder dat het in kan zakken.
– Vormt geen voedingsbodem voor bacteriën en schimmels.
– Is onaantrekkelijk voor muizen, ratten en ander ongedierte.

 

Spouw isoleren

Knauf Supafil spouwisolatie is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, en ook voor prefab houten constructies. Een lichte variant van Supafil (Loft) kan ook gebruikt worden om de zolder mee te isoleren. Meer informatie hierover lees hier in het artikel: Supafil Loft dakisolatie.

 

 

Plaatsing van Knauf supafil glaswol isolatie

Het inbrengen van spouwisolatie kan je niet zelf uitvoeren, dat is werk voor een erkend en gespecialiseerd isolatiebedrijf. Supafil wordt ingebracht conform vastgestelde KOMO-richtlijnen voor spouwmuurisolatie, waardoor je altijd verzekerd bent van hoogwaardige spouwisolatie, die op vakkundige wijze is toegepast. De opleiding wordt voorzien door de fabrikant Knauf.

Knauf Supafil spouwisolatie kan snel en eenvoudig worden verwerkt; binnen een dag is de isolatie in de gehele spouwmuur ingebracht. Er wordt altijd eerst een endoscopisch onderzoek uit om te bepalen of en hoe de spouwisolatie in de woning kan ingebracht worden. Vervolgens worden eventuele scheuren en beschadigde voegen hersteld. Ook worden alle eventuele openingen afgedicht om te voorkomen dat de Supafil glaswol op sommige plaatsen weer buiten de spouwmuur terecht komt.

Er wordt volgens een van tevoren vastgelegd boorpatroon geboord en dit op de kruispunten van de voegen om zo een optimale verdeling van de Knauf Supafil spouwisolatie mogelijk te maken. In die gaten wordt een spuitmond gestoken, waarmee de glaswol in de spouw wordt ingebracht. De gaten in de voegen worden weer gedicht met het oorspronkelijke cement, waardoor het aanzicht van de gevel gelijk blijft. De volledige details over de plaatsing vind je terug in de brochure van Knauf Supafil.

 

 

Prijzen vergelijken loont!

Ondertussen zijn er al heel wat isolatiebedrijven goed bedreven met Knauf Supafil. Je doet er dan ook goed aan verschillende bedrijven te contacteren zodat je niet alleen hun prijzen kan vergelijken maar ook hun netheid en bekwaamheid kan inspecteren. Je kan ook steeds enkele referenties vragen van eerdere klanten om na te gaan of deze tevreden waren van de geleverde service.

Via Isolatie-info.be kan je gratis offertes aanvragen bij gespecialiseerde aannemers in spouwmuurisolatie. Deze dienst is zonder aankoopverplichting en je ontvangt maximaal 4 verschillende offertes. Vraag hier vrijblijvend online offertes aan Knauf Supafil isolatie.

 

Knauf supafil

 

Offertes voor spouwmuurisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten