Spuitisolatie

Het belang van dakisolatie is alom bekend. Door te isoleren hou je koude lucht buiten, en verhinder je het ontsnappen van warme lucht uit jouw woning. En laat die lucht nu net het snelst ontsnappen langs het dak… Spuitisolatie biedt hiertegen een ideale oplossing omdat deze isolatievorm, beter nog dan isolatievarianten zoals platen en rollen in glaswol, zorgt voor een quasi perfecte dichting.

 

Voordelen spuitisolatie

Werken met spuitisolatie is veruit de gemakkelijkste manier van isoleren. Terwijl je bij de plaatsing van platen of rollen voortdurend moet bijsturen (de juiste lengte afknippen of -snijden, zorgen voor een goede aansluiting tussen de verschillende componenten, …), kun je bij spuitisolatie onmiddellijk en zonder oponthoud aan de slag. Het isoleren van jouw dak is op die manier een pak sneller gebeurd dan bij het gebruik van andere dakisolatie. Bekijk hier alle mogelijkheden om je dak te isoleren.

Het wordt gedaan met behulp van een gemakkelijk te hanteren spray die probleemloos alle kieren en gaten vult. Plaatsen waar je met ander isolatiemateriaal niet bij kunt, kun je met de spray opvullen. Met deze efficiënte werkwijze vermijd je het ontstaan van ook maar de kleinste opening waarlangs de lucht kan ontsnappen. Je zult zien dat dit een merkbare verlaging van jouw energiefacturen teweeg zal brengen. Trouwens, door de thermische weerstand die spuitisolatie biedt, krijg je steeds een warm en aangenaam gevoel in huis.

 

Nadelen van spuitisolatie

Wie de isolatie van zijn dak liever niet uitbesteedt, kan in principe zelf aan de slag. Maar omwille van de deskundigheid die vereist is, laat je het isoleren met spuitisolatie misschien toch beter over aan een professional. In de substantie die vrijkomt zitten twee componenten (hars en isocyanaat),die bij het samenkomen in de monding van het spuitkanon onmiddellijk uitzetten en zich omvormen tot schuim. Gedurende deze chemische reactie ontstaat er een soort gas dat, als je er te lang in de buurt van bent, jouw longcapaciteit op lange termijn kan aantasten. Eenmaal het proces is voltooid, en het schuim dus volledig uitgezet is, zijn ook alle bedwelmende stoffen verdwenen. Als je, desondanks dit risico, toch liever zelf aan de slag gaat, draag dan zeker een mond- en neusmasker!

Een echt nadeel kun je de prijs van spuitisolatie niet noemen. Het is zeker niet onredelijk duur en dus zeker haalbaar binnen het gemiddeld budget dat men meestal voor dakisolatie voorziet. Maar het is wel iets duurder dan rollen in glaswol, wat dan ook de goedkoopste variant blijft. Maar voor die extra meerprijs kun je dus wel werken met een product dat een nog betere dichting garandeert.

 

Conclusie

Je dak isoleren kan op verschillende manieren. De meest efficiënte manier is misschien wel het werken met spuitisolatie. Dit is de snelste manier van werken, en ook de manier die de minste kans geeft op het vrijkomen van minieme ontsnappingsruimtes. Nadeel is wel dat het iets moeilijk is om dit volledig zelf uit te voeren. Omwille van de vereiste vakkennis en het risico op gezondheidsproblemen indien men niet voorzichtig tewerk gaat, raden wij jou toch aan om advies in te winnen bij een professional.

 

spuitisolatie dak

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten