Isolatie-info.be Hét grootste vergelijk- en adviesplatform
vloerisolatie

Vloerisolatie: prijs per materiaal

Met het isoleren van je vloer kan je heel wat besparen op je energiefactuur en dankzij de premies kan je je investering snel terugverdienen. In dit artikel ontdek je de verschillende materialen voor vloerisolatie en hun prijs.

Prijzen voor vloerisolatie aanvragen bij isolatiespecialisten kan op de online offertepagina.

 

 

Mogelijke materialen & Prijzen

De prijs voor vloerisolatie is vooral afhankelijk van het isolatiemateriaal. Een overzicht van de mogelijke vloerisolatiematerialen en hun prijzen.

Soort vloerisolatieGemiddelde prijs per m²
(incl. plaatsing en excl. btw)
Vloerisolatieplaten€ 15 - 40 per m²
Gespoten PUR€ 25 - 35 per m²
Isolatiechape€ 25 - 35 per m²
Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende isolatiespecialisten via de offertepagina.

 

vloer isoleren met isolatieplatenVloerisolatieplaten

Ook met isolatieplaten kan je de vloer van een goede isolatielaag voorzien. Deze platen kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden.

XPS-platen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor toepassing onder de draagvloer omdat ze veel gewicht kunnen dragen. PUR- en PIR-platen worden dan weer vaker bovenop een uitvulchape geplaatst. Natuurlijk kan PUR ook in de reeds vermelde gespoten vorm gebruikt worden.

Lees hier meer over vloerisolatieplaten.

 

vloerisolatie pur-schuimGespoten vloerisolatie PUR

Gespoten PUR-vloerisolatie heeft een uitstekende isolatiewaarde. Dit isolatieschuim vult alle hoeken goed op, werkt oneffenheden weg en heeft een snelle droogtijd. De vloer isoleren met gespoten PUR kan bovendien erg snel gebeuren, wat een gunstig effect zal hebben op de kosten van de isolatiewerken.

De isolatielaag, die dus tegelijk ook de uitvullaag vormt, kan afgewerkt worden met een chapelaag.

Lees hier meer over gespoten PUR vloerisolatie.

 

isolerende chape plaatsenIsolatiechape plaatsen

Een isolerende chape bestaat uit isolerend materiaal en cement. Het voordeel van dit type vloerisolatie is dat ze weinig plaats inneemt omdat er geen uitvullaag nodig is. Daarnaast zorgt een isolatiechape voor een naadloze isolatie.

Vaak wordt een isolatiechape niet als een volwaardige isolatie beschouwd. Daarom wordt ze vaak nog aangevuld met een ander isolatiemateriaal om de warmteverliezen zoveel mogelijk te beperken.

Lees hier meer over isolerende chapes.

 

 

Vloerisolatie prijs per m²

De kosten voor het isoleren van vloeren hangen af van verschillende factoren. Het gekozen isolatiemateriaal is natuurlijk een eerste belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. Daarnaast zullen ook onder meer de moeilijkheidsgraad van de isolatiewerken, de dikte van de isolatielaag, de totale te isoleren oppervlakte en eventuele voorbereidende werken een invloed hebben op de prijsberekening.

Voor het laten aanbrengen van PUR-schuimisolatie op de vloer kan je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 30 euro per vierkante meter. Indien je je vloer laat isoleren met vloerisolatieplaten, dan mag je rekenen op prijzen van ongeveer 20 euro per m². De prijs hierbij is wel sterk afhankelijk van de stof waaruit de platen gemaakt zijn. Voor het laten plaatsen van een isolerende chape beginnen de prijzen vanaf ongeveer 30 euro per vierkante meter.

Wil je je vloer laten isoleren? Een vakman kan je meer advies geven over het geschikte materiaal en de dikte van de isolatielaag. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij isolatiespecialisten. Klik hier voor meer info.

 

vloerisolatie prijs

 

Financiële ondersteuningen voor vloerisolatie

Met het plaatsen van vloerisolatie kan je je energieverbruik flink verminderen. Dit verlaagde energieverbruik heeft niet alleen ecologische voordelen, het levert je ook een besparing op je energiefactuur op. Na verloop van tijd kan je je investering dus volledig terugverdienen.

Dankzij enkele interessante financiële ondersteuningen kan je de kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie zelfs nog sneller recupereren. Zo kan je in sommige gevallen rekenen op een premie en een verlaagd BTW-tarief voor vloerisolatie.

 

Premie vloerisolatie

Dankzij de premie van de netbeheerder kan je de kosten voor vloerisolatie op volle grond of voor de isolatie van het plafond van een kelder sneller terugverdienen.

Je moet echter voldoen aan enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Deze voorwaarden en de te volgen procedure voor het aanvragen van deze vergoeding kan je terugvinden in het artikel “Premie vloerisolatie“.

 

Verlaagd BTW-tarief

Isolatiewerken vallen onder het verlaagd BTW-tarief; indien je je vloer laat isoleren door een vakman, betaal je slechts 6% btw in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Deze regeling geldt alleen voor privéwoningen die ouder dan 10 jaar zijn. De woning mag slechts gedeeltelijk (minder dan 50%) voor professionele doeleinden gebruikt worden.

Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze financiële ondersteuningen is dat de werken worden uitgevoerd door een aannemer. Via de offerteservice kan je offertes voor vloerisolatie aanvragen bij isolatiespecialisten. Zij kunnen je advies en prijzen op maat geven en meer info verstrekken over deze maatregelen. Verschillende aannemers met elkaar vergelijken wordt op die manier erg eenvoudig. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Offertes voor vloerisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten