Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Icynene isolatieschuim

Icynene is een doeltreffend en duurzaam PU-isolatieschuim (polyurethaan) met een open celstructuur. Het kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen zoals de isolatie van muren, gevels, daken, vloeren, plafonds, … Alles over de voordelen, mogelijke toepassingen en prijs van Icynene isolatieschuim lees je hier.

Ga snel naar:
Voordelen
Toepassingen
Prijs icynene isolatie
Ontvang vrijblijvend offertes

 

Wat is icynene isolatie?

Icynene is een open cel PU-isolatieschuim dat ontwikkeld werd in Canada. Door de open celstructuur heeft het isolatiemateriaal dampopen (ademende) eigenschappen, terwijl het toch luchtdicht isoleert. Het is bovendien een isolatieschuim op watergeblazen basis. Daardoor komen tijdens het verwerken minder geuren en geen schadelijke stoffen vrij. Icynene isolatieschuim wordt gespoten en vult zo de kleinste kieren en openingen op waardoor het een doeltreffende isolatielaag vormt. Het kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen: muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, …

icynene isolatieschuim

 

Voordelen van Icynene isolatieschuim

Icynene isolatie heeft enkele interessante voordelen te bieden. We zetten ze kort op een rij:

 • Milieuvriendelijk: de expansie van icynene isolatie gebeurt op waterbasis. Daardoor komen tijdens de verwerking slechts een beperkte geur en geen schadelijke stoffen vrij. Het is ook ozonvriendelijk.
 • Duurzaam: dit isolatieschuim gaat lang mee en is goed bestand tegen insecten, vocht en krimping.
 • Goed thermisch isolerend: Icynene schuim heeft een lambdawaarde van 0,0355 tot 0,038 W/mK en biedt daarmee een goede isolatiewaarde.
 • Ademend en luchtdicht: Icynene is een isolatiemateriaal met een open celstructuur. Het is dus ademend maar wel luchtdicht, wat het risico op koudebruggen vermindert.
 • Soepel: het is een soepel isolatieschuim dat de kleinste hoekjes en kieren kan opvullen. Het vormt zo een naadloze isolatielaag. Icynene schuim is bovendien erg licht waardoor het de constructie niet belast.
 • Veel toepassingsmogelijkheden: Icynene is geschikt voor het isoleren van muren, daken, vloeren, plafonds, kelders, … Het hecht zich bovendien goed op verschillende ondergronden zoals hout, metaal, beton, bakstenen, …
 • Zelfdovend: Icynene is brand- en vlamvertragend.

 

Toepassingen Icynene isolatieschuim

Icynene isolatie kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Een overzicht:

 

1. Muur- of gevelisolatie

De goede akoestische eigenschappen van Icynene zijn een troef voor dit isolatieschuim als muur- of gevelisolatie. Geluiden van buitenaf worden optimaal tegengehouden en koudebruggen worden efficiënt aangepakt.

Beton, steen, hout of metaal? Icynene schuim past zich aan elke ondergrond aan. Het is vochtdoorlatend terwijl de luchtstroom van buiten volledig wordt geblokkeerd. Dat maakt dat het, met regenwerend membraan, geschikt is als muurisolatie zowel binnen als buiten.

 

2. Dakisolatie

De complexe architectuur van sommige daken is soms een echte uitdaging voor isolatie. Een dak na-isoleren met isolatieplaten is vaak niet zo efficiënt als met isolatieschuim. Isolatieplaten moet je op maat snijden en nadien afdichten met ander, minder goed isolerend materiaal.

Bij te veel vocht en vooral bij lekken in het dak absorberen traditionele isolatiematerialen het water en verliezen ze hun thermische eigenschappen. Icynene is dampdoorlatend en heeft een relatief lage vochtopname. Het ondervindt hiervan dus geen hinder.

 

3. Vloer- of kelderisolatie

Op zoek naar een goede en duurzaam verantwoorde manier om je vloer of kruipruimte te isoleren? Dan is Icynene zeker een kanshebber. Het schuim wordt tegen het plafond van de kruipruimte gespoten en hecht zich meteen goed vast.

Het isolatieschuim is ademend en heeft een lage vochtopname. Bovendien droogt het op natuurlijke wijze en vinden insecten en ongedierte dit geen aangenaam materiaal om zich in te nestelen. Ook voor houten vloeren zoals op zolder is Icynene perfect. Op zolder krijg je nogal vaak te maken met buizen en leidingen. Die kan je efficiënt isoleren met Icynene isolatieschuim.

 

Schakel een specialist in voor advies en een correcte plaasting

Wil je zeker zijn van de juiste isolatiemethode en het juiste isolatiemateriaal voor jouw vloer, dak, muren, …? Dan schakel je best een ervaren isolatiespecialist in. Deze kan je informeren over de mogelijkheden en advies geven op maat van jouw situatie en wensen. Bovendien zorgt hij voor een efficiënte plaatsing volgens de regels van de kunst.

TIP: vraag offertes aan bij 2 à 3 isolatiespecialisten actief in jouw buurt. Zo kan je gericht en snel prijzen, isolatiemethodes, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Prijs Icynene isolatie

De kosten voor het isoleren met Icynene zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de dikte van de isolatielaag, de te isoleren oppervlakte, de moeilijkheidsgraad, staat van het te isoleren oppervlak, … De prijs voor Icynene isolatie bedraagt gemiddeld € 30 à 35 per m² voor 10 cm dikte. 

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De prijzen kunnen bovendien sterk verschillen per vakman. Wil je gericht prijzen, maar ook adviezen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina.

 

Tip: Druk de kosten dankzij het verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan 10 jaar, dan profiteer je van het verlaagd btw-tarief als je je woning laat isoleren door een vakman. Zo betaal je maar 6% btw in plaats van 21%. Nog een extra voordeel om je woning te laten isoleren door een professional.

 

 

Is Icynene isolatie een alternatief voor PUR-isolatieschuim?

Voor de duidelijkheid, Icynene is een PUR-soort. Het is weliswaar een open cel PU-isolatieschuim met dampopen eigenschappen. Icynene is ook een isolatiemateriaal op watergeblazen basis, waardoor het uitschuimen ervan ontstaat door een reactie met water in plaats met gassen zoals bij PUR-schuim. Daardoor komen tijdens het verwerken ervan slechts een beperkte geur en geen schadelijke stoffen vrij. 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten