Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

EPS isolatieplaten

EPS is een veelzijdig isolatiemateriaal dat door zijn goede isolerende eigenschappen en aantrekkelijke kostprijs zeer veel toegepast wordt in allerlei bouw- en isolatieprojecten. EPS isolatieplaten zijn licht, makkelijk hanteerbaar en veilig in gebruik.

 

Waarvan zijn EPS isolatieplaten gemaakt?

eps isolatie EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’. Het wordt in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd. EPS isolatieplaten worden gemaakt van polystyreenkorrels die in een mal onder verhitting gaan uitzetten (expanderen) en aan elkaar kleven. Tijdens dit expansieproces worden er veel luchtbelletjes in de EPS parels gevormd, waardoor EPS een zeer grote hoeveelheid stilstaande lucht bevat. 98% van het volume van EPS platen bestaat uit lucht. Daarom is dit isolatiemateriaal erg licht en heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Stilstaande lucht is namelijk een goede isolator. Om een complete isolatieplaat EPS te maken is er slechts 2% grondstof nodig. Hierdoor kunnen de materiaalkosten tot een minimum worden beperkt en is EPS niet duur.

 

Toepassingen EPS isolatie

EPS is geschikt voor veel doeleinden. De EPS platen kunnen gebruikt worden voor isolatie van vloeren, muren en daken. EPS isolatieplaten zijn zowel leverbaar met als zonder tand en groef. Het voordeel van het tand- en groefsysteem is dat de isolatie beter naadloos afgewerkt kan worden, waardoor koudebruggen vermeden kunnen worden. De losse EPS parels (korrels) zijn zeer goed geschikt om gebruikt te worden als isolator in spouwmuren.

Op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van isolatiewerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Voordelen van EPS isolatieplaten

• Goedkoop

• Ongevoelig voor vocht

• Makkelijk en veilig te hanteren en verwerken (licht materiaal, laat zich eenvoudig snijden of zagen)

• Hoge isolatiewaarde: 0,030 – 0.040 W/mK (EPS veroudert niet of nauwelijks en heeft een blijvende isolatiewaarde!)

• Rotvrij, schimmelvrij

• Drukvast, beloopbaar

• Brandveilig

 

isolatieplaten EPS

 

Nadelen

• Hoewel er weinig grondstof nodig is om EPS isolatieparels te kunnen maken, is EPS niet direct de meest milieuvriendelijke oplossing. Het basismateriaal blijft immers kunststof. Om kunststof te kunnen fabriceren is er aardolie nodig en worden er allerlei chemische producten gebruikt. Daar staat wel tegenover dat EPS volledig recycleerbaar is en dat het geen irriterende stoffen bevat zoals minerale wol.

• Lastiger om tussen bouwdelen (bijvoorbeeld keperbalken) te bevestigen. Het materiaal laat zich niet samendrukken zoals minerale wol.

 

EPS isolatieplaten prijs

EPS isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Voor platen van 10 centimeter dik kan je rekenen op een gemiddelde prijs van 10 euro per vierkante meter. Indien je eps isolatie laat plaatsen door een vakman, zal dit extra kosten met zich meebrengen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten