Prijs spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie laten plaatsen is niet goedkoop. Weet wel dat je er heel wat energie meer kan besparen waardoor je de investering al na enkele jaren kan terugverdienen. Kortom, het is de investering meer dan waard. Info over de spouwmuurisolatie prijs, de terugverdientijd én de premies waarop je aanspraak kan maken vind je hier.

Ga snel naar: Prijzen – Terugverdientijd – Premies

 

Prijs spouwmuurisolatie volgens materiaal

De kostprijs van spouwmuurisolatie is vooral afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal. Glaswol, EPS-parels en PUR spuitisolatie zijn daarbij het populairst:

 

Materiaal
spouwmuursiolatie
Gemiddelde prijs per m²
(incl. btw ; excl plaatsing)
Eigenschappen
Minerale wol€15 à €20- Goed akoestisch isolerend
- Brandveilig
- Waterafstotend
EPS-parels€20 à €25- Recycleerbaar
- Vochtregulerend
PUR-schuim€25 à €30- Goed om kiertjes
en gaten op te vullen
- Vochtregulerend
- Lange levensduur
Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende isolatiespecialisten uit jouw regio via de offertepagina.

 

1. Prijs spouwmuurisolatie met minerale wol

Minerale wol is de verzamelnaam voor glaswol en steenwol. Beide isolatiematerialen worden aangebracht in vlokken.

Glaswol is het meest voordelige materiaal om een bestaande spouwmuur mee te isoleren. Het is erg duurzaam, brandveilig en waterafstotend. Bovendien zorgt het niet alleen voor een goede thermische maar ook akoestische isolatie. Een voorbeeld van glaswolisolatie die geschikt is voor de spouw is Supafil van Knauf.

Kostprijs spouwmuurisolatie met glaswol: ± €15 à €20
» Vraag vrijblijvend offertes op maat aan.

 

2. Kostprijs spouwmuurisolatie met EPS parels

EPS-parels worden steeds vaker gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur en dat heeft het allemaal te danken aan zijn goede vullingsgraad en ecologische verantwoord karakter. De isolatiewaarde varieert van HR tot HR++.

In vergelijking met glaswol scoren EPS-parels minder goed op vlak van brandveiligheid en akoestische isolatie. Het is wel vochtregulerend en 100% recycleerbaar.

Kostprijs spouwmuurisolatie met EPS korrels: ± €20 à €25
» Vraag vrijblijvend offertes op maat aan.

 

3. Spouwmuurisolatie prijs met PUR

Ten slotte kan je ook nog kiezen voor PUR spouwmuurisolatie. Van alle soorten spouwmuurisolatie is PUR het duurst, maar wel het meest thermisch isolerend. Dat maakt het een prima keuze voor smalle of vervuilde spouwmuren. Het is ook ideaal om kleine kiertjes en gaten op te vullen.

Kostprijs spouwmuurisolatie met PUR: ± €25 à €30
» Vraag vrijblijvend offertes op maat aan.

 

Prijs spouwmuurisolatie

 

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De spouwmuur laten isoleren is niet goedkoop. Weet wel dat je er heel wat energie meer kan besparen, waardoor je de investering al na enkele jaren hebt terugverdiend. De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie met glaswol, EPS of PUR bedraagt gemiddeld 3 tot 4 jaar.

De exacte terugverdientijd is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals het gebruikte isolatiemateriaal, energieverbruik, de dikte van de spouwmuur, …

 

Premies en subsidies voor spouwmuurisolatie

Om de kosten van jouw investering te drukken en deze nog sneller terug te verdienen, kan je ook aanspraak maken op enkele interessante premies.

 

1. Premie via de netbeheerder

Via de netbeheerder kom je voor spouwmuurisolatie in aanmerking voor een vergoeding van €5 per vierkante meter.

De werken moeten steeds uitgevoerd worden door een aannemer en de spouw moet een minimale dikte hebben van 5 centimeter. Er zal ook een verklaring afgelegd moeten worden dat de werken conform de eisen van de technische specificatie werden uitgevoerd.

 

2. Laag BTW-tarief van 6%

Indien je de werken laat uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf en de woning ouder is dan 10 jaar, kom je voor spouwmuurisolatie in aanmerking voor het lage BTW-tarief van 6%. Het moet bovendien gaan om een privéwoning of een woning die slechts gedeeltelijk voor professionele doeleinden gebruikt wordt.

 

TIP: Je kan slechts onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op bovenstaande premies. Een van die voorwaarden is dat je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer. Een vakman inschakelen heeft verschillende voordelen. Hij kan jou correct adviseren over de premies die jij voor jouw specifieke situatie kan aanvragen én kan ook helpen om te voldoen aan alle nodige voorwaarden. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende isolatiespecialisten via de offertepagina.

 

 

Waarom spouwmuurisolatie een goed idee is

  • Hoger warmtecomfort in huis: Jouw woning blijft warmer in de winter en koeler in de zomer.
  • Je kan besparen op de energiefactuur: Doordat je efficiënter kan verwarmen, verbruik je minder energie. Dat is goed voor het milieu en jouw energiefactuur.
  • Snelle terugverdientijd: Dankzij de energiebesparing en premies waarop je aanspraak kan maken, heb je de investering al na enkele jaren terugverdiend.
  • Gezonder klimaat in huis
  • Minder kans op vochtproblemen
  • De waarde van jouw woning stijgt

 

Offertes voor spouwmuurisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten